2006-04-06

Veckans växt!


Ni trodde kanske att jag hade glömt. Men icke!
Här presenterar jag åter igen veckans växt.
Och den växt som v.14 får denna stora ära är Carex nardina, staggstarr!
Carex, eller starrar, är för er oinvigda ett ohyggligt stort släkte av s.k. halvgräs (ser lite ut som gräs men har trekantig stjälk och annorlunda blommor och frukter m.m.). I Sverige finns över hundra arter vilket gör det till det största växtsläktet över huvud taget här. Vissa och då menar jag i synnerhet jobbiga floristikelever tycker att Carex är det värsta som finns. Sådana elever brukar dock försvinna spårlöst under exkursioner.
Carex nardina växer på grusiga och ohyggligt blåsiga platser på lite ställen i fjällen.
Bilden har jag tagit själv i Padjelanta förra sommaren.

/S

11 kommentarer:

Anonym sa...

Så j'vla rätt att låta inlägg nr. 100 bli av naturvetarsorten. Jag bubblar av glädje och inspiration! (..!)

Per-Arvid Berglund sa...

jag är på jobbet, wikipedia håller mig sällskap:
(angående den första provsprängningen av kärnvapen i usa)

"När Oppenheimer såg demonstrationen kom han att tänka på en rad ur hinduiska Bhagavad Gita, ”Jag har nu blivit döden, världarnas förintare”. Testledaren Kenneth Bainbridge sa, i ett försök att vara mindre poetisk eller möjligtvis mer poetisk, ”Now we are all sons of bitches”."

Per-Arvid Berglund sa...

angående den gamla dängan "tusen apor med tusen skrivmaskiner" etc:

"Försöket omsatt i praktiken:
"The Monkey Shakespeare Simulator" startad 2003 innehåller en java-applet som simulerar en "stor population" apor som skriver slumpmässigt. Hittills har en sekvens om fyra ord noterats (från Love's Labour Lost, "KING. Let fame, that wtIA..."). Simulationen är inte djupgående utan konstruerar resultaten utifrån sannolikhetsantaganden.

Forskare vid Paignton Zoo och Plymouths universitet rapporteras ha lämnat ett tangentbord i en bur med sex makaker under en månad. Det enda som faktiskt skrevs var ungefär fem sidor av bokstaven 'S', dessutom urinerade och exkrementerade aporna på tangentbordet."

Anonym sa...

åh, ett gott skratt.

K&S sa...

"narin said...
Så j'vla rätt att låta inlägg nr. 100 bli av naturvetarsorten. Jag bubblar av glädje och inspiration! (..!) "

har inte er fakultet nån jävla tidskrift ni kan gagga i?

Anonym sa...

Eftersom alla tänkande varelser måste välja att förneka Naturvetarföreningens Schedula Ranae:s existens för att orka leva med sig själva så blir svaret: nej.

/S

Anonym sa...

Eftersom alla tänkande varelser måste välja att förneka Naturvetarföreningens Schedula Ranae:s existens för att orka leva med sig själva så blir svaret: nej.

/S

K&S sa...

Samel samel, din otekniska jävel, varför dubbelpostar du? skäms, gå i skamvrån med sig.

Anonym sa...

Men åhh! Hur gick det där till???
*skäms*

/S

Anonym sa...

Apropå otekniska jävlar: är det bara för mig som MSN inte funkar? Måste jag gå tillbaka till ICQ? Räknas det som vårtecken när läraren har nya (vita) gympadojor?
/O

Anonym sa...

I min skola har de tagit bort MSN från våra datorer. Alla är väldigt upprörda, jag med. Vad ska jag nu göra på engelskan? Globalkunskapen?
På globalkunskapen har vi iof en ganska het lärare, som var med i en smått erotisk dröm jag hade. Han har inte nya skor, däremot har han klippt sig. Jag ska få ett par gympadojor, fast inte vita hoppas jag. Bra va?!