2006-09-25

KKK (och dess soundtracks)


Kirikou: som sammanfattas bäst i sångens loopsång "Kirikou, liten palt - men han klarar a-a-a-allt!" Mycket naket, mycket bling-bling, mycket precis som man tänkte sig att afrika skulle vara. Men är häxan Karaba en representant för kolonialismen, för prostitution eller för en dominant moder?



Kikujiro no natsu: I vilken en föräldralös japansk unge (spelas av vad som synes vara en apatisk 50-åring) har en tråkig ledighet och hans sommarlovsbok riskerar att bli pinsamt tom. Tursamt nog träffar han på en knasig farbror med förkärlek för roadtrips, horor och övervåld. Mycket gulligt och stärkande!



Kirby's adventure!: I vilken någonting om drömmar och kidnappade typ barn eller djur försvinner och Kirby måste hoppa runt och svälja fiender och vifta med paraplyer i dödens vitöga eller nåt sånt. Mycket svår slutboss och antagligen, om möjligt, ännu bättre pårökt!



Vad ska man säga? Det är etno, det är pastell, det är för förståndshandikappade barn, men man - kan - inte - sluta - nynna!

1 kommentar:

Anonym sa...

Damn! Kirby's Adventure! Det var tider det. Och japanska filmungar spelade av apatiska 50-åringar/dominerande kolonialhorhäxor från afrika går ju inte heller av för hackor förstås.
Det är sådana här inlägg som gör att man allavarligt funderar på varför man själv inte gjort ett på ett halvår....

/S