2007-10-22

den själviska genen + en allierad

Hjalmar?Träffade en pratsam tjej på en fest hemma hos Lena. Hon berättade om pappan till sitt barn; en man som beskrevs som ett riktigt skolboksexempel på en psykopat. Den här killen har sju barn med lika många kvinnor. Mammorna till hans barn har en egen facebook-grupp där de koordinerar sina lawsuits mot honom (smart! och kusligt likt Dean Moriartys flickvänner). Med varje kvinna tjatade han tills de skaffade barn ihop, och så fort hon var på smällen så var han på väg till nästa fertila livmoder. Undrar om han är spermadonator? Sticker han hål på kondomer? Har han erbjudit sig själv som försöksperson i kloningsexperiment?

Den här vrickade killen är en parodi på vad evolutionärpsykologin säger om människors grundläggande motiv: vi vill sprida våra gener. Vem hade kunnat ana att någon skulle ha det som ett personligt mission?

3 kommentarer:

Unknown sa...

sju barn! hans supersjälviska gen kommer ju att finnas i halva populationen på bara några generationer!

­ sa...

ett sådant beteende lönar sig ju inte i ett socialt samhälle! samhället blir bättre på att upptäcka fuskare. lawsuiten är väl en reaktion i stil med det?

Unknown sa...

men beteendet lönar sig ju tydligen visst i reproduktionsframgång mätt (och det är ju det enda som betyder något). sju jävla barn! sju!