2008-03-17

Vad alla män bör kunna*

Vårt oberoende Bh-institut i Schweiz.Alla dessa föreläsningar man går på och allt man lär sig som man aldrig kommer att ha någon nytta av. De verkliga skillsen får man se till att lära sig själv: exempelvis hur man ledigt och lätt plockar av en flicka hennes bh. Detta är relevant kunnande! En bristfällig prestation i detta moment i avklädningsproceduren i förspelet kan ge upphov till nervositet, panikattacker och i värsta fall sexuell dysfunktion.

PA och jag lånade både Jennys bysthållare (samt hennes mångåriga erfarenhet av att ta av densamma) och skred till verket. Den skumma provdockan som kom med lägenheten har efter tre år nu funnit sin första funktion. Resultaten av bh-träningen är makalösa och presenteras nu exklusivt på Kungen & Silvia!

Pilotstudiens deltagare valdes ut efter tillgänglighet, vi var jag och PA. Baseline (vår förmåga innan interventionen) var skrämmande dålig: I snitt tog det oss 51 sekunder att knäppa upp de två hyskorna bakom dockans rygg. Träning ger dock snabbt färdighet! Efter noggranna instruktioner och förevisning av Jenny, samt detaljerad feedback efter varje försök, så lyckades båda försöksdeltagarna på mycket kort tid bli betydligt skickligare på bh-uppknäppning. Efter bara 5 träningsomgångar så är uppknäppningstiden nere på 7 sekunder (figur 1).

Figur 1.Effekten är dessutom stabil. En uppföljningsmätning ett dygn senare visar att förmågan åtminstone inte på denna tid har hunnit glömmas bort. Framtida studier får undersöka hur väl detta står sig över än längre tid, vid andra knäppningsanordningar, samt resultatens ekologiska validitet (d.v.s. i skarpt läge, s.a.s.).

Fortsatta studier med än högre satta mål är redan i pipeline. Nästa steg är förstås att kunna ta av en bh med bara en hand. Ännu icke publicerade resultat från Kransenpunkargruppen tyder på att detta går att göra på precis lika kort tid som med två händer!

* Redaktionen för K&S undanber sig alla förutsägbara PK-kommentarer om det heteronormativa antagandendet i inläggets rubrik.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Bra vetenskap, men å andra sidan; vem fan ligger med tjejer som använder BH? Det är ju som att äta kola med pappret på. Eller jämföra äpplen och kvinnor, för den delen.

Anonym sa...

I egenskap av kvinna känner jag ett ansvar att protestera mot användandet av ordet "byglar". Dessa är de som stödjer brösten således finner man dom i nederkanten av de båda kuporna.
I själva verket utger hyskor och hakar stängnings(öppnings)anordningen på ryggen.
Bör revideras då en i övrigt noggrant utförd undersökning uppenbarligen brister i kunskap på den punkten.

Anonym sa...

Jag har hört att det inte är så stora skillnader mellan äpplen och päron som vissa vill påskina.

Anonym sa...

för det första: jag är gärna ett äpple.

för det andra: det är enhandsöppningen som räknas.
men pojkar, ni måste öva mera.
5 sekunder är ju typ en livstid i dessa sammanhang.

jag föreslår i sann, vetgirig forskaranda att nästa test ska bestå i påförandet av plasthölje i mörker på så kort tid som möjligt.
bilder ifrån detta bör undvikas.

Anonym sa...

ni har uppenbarligen alla missförstått. Det handlar alltså om att få ur både äpplen och päron ur en bh på mindre än 5 sekunder. Med en hand. Med färre än fem händer på en sekund. att med hjälp av två 5-bygelbhs jämföra golden delicious med en flicka utan händer. den handlösa flickans golden delicious med hennes williams.

Med det här med byglarna och hyskorna var ju förbannat pinsamt, jag ska kräva pengarna tillbaks av jenny!

Anonym sa...

Jag tänker inte på något vis lämna en pk-kommentar till rubriken, men skulle vilja tillägga att även kvinnor bör kunna knäppa upp en bh, då många kvinnor använder sig av sådana. Okej att det är praktiskt att männen jag ligger med kan knäppa upp min bh, men det är fan så mycket viktigare att jag själv kan göra det snabbt, då jag annars skulle slösa ganska mycket tid på detta moment dagligen.

I övrigt tycker jag inte att det är så viktigt att just knäppa upp bh:n i så kallade intima sammanhang. Det viktiga är ju bara att snabbt som fan få av den. Det går lika bra att dra den över huvudet.

Nu börjar jag fundera över varför man över huvud taget har en knäppningsanordning på bh:ar, när det som sagt går lika bra att dra dem över huvudet. Fast eventuellt säger jag detta i egenskap av kvinna med inte så stora bröst.

För övrigt rekommenderar jag (som den flata alla tror att jag är) sporttoppar.

Per-Arvid Berglund sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Per-Arvid Berglund sa...

på tal om det, meet glenn hyska: http://www.cousino87.com/Hyska_Glenn_87.jpg

Anonym sa...

alltså,

det här har tagit helt oanade proportioner. Karin, du har många bra synpunkter. Ändå måste jag bara lägga till några tankar som faktiskt inte är hämtade ur cosmopolitan alternativt S.A.T.C.

Om man som kvinna har rätt bh-storlek (och då menar jag alltså en bh med knäppning av något slag) så ska man verkligen inte kunna dra den över huvudet. Den ska ju hålla behagen på plats. Två fingrar emellan är en tumregel.

För övrigt är enhandsgreppet väl en självklarhet för en kvinna?
Jag har för mig att det var så den här diskussionen startade mellan mig och undertecknad. Man kan ju inte vrida båda armarna samtidigt bakom ryggen. Det verkar livsfarligt!
Tänk EEA! Om en kvinna står med båda armarna bakom ryggen i 5 sek är hon ett lätt byte.